Bra tips för en lyckad semester

Kanske du har packat allt, du väntar på taxin, kollar av att allt är med, som biljetter, passet, mobilladdaren. Nu är det dags för semester. Men, vad ska du göra om semestern riskerar att inte gå som det var tänkt? Eller vad gör du om något händer? Det bästa är att se till att ha planerat din semester innan och det på bra sätt. Här är ett gäng med saker att tänka på eller göra före du åker på semester. 

Ta del av dessa tips

När du bokar din resa se då till att du väljer hotell mycket noga. Läs på så mycket du kan om det, kolla bilder, fakta, kundbetyg med mera. Hotellet gör mycket av resan.

Sedan, passet, kolla att det är giltigt! Inte kul att komma fram på flygplatsen och det har gått ut. Då nekas du utresa. Ska du utanför EU/ESS så kolla även att giltighetstiden uppfyller de krav landet har. Det går dock göra en nödräddning på detta, eftersom att du på Sveriges större flygplatser Arlanda, Landvetter, Sturup och Skavsta kan skaffa ett tillfälligt pass. Dock är det inte alla länder som accepterar tillfälliga pass. 

En bra sak att göra är att boka plats på flyget, så att du hamnar med de dina samt på den plats du föredrar. 

Missa inte att skaffa ett EU sjukvårdskort. Med ett sådant får du vård på samma sätt och med samma villkor som medborgarna i landet du besöker om du skulle behöva uppsöka sjukvården.

Om du har planer på hyrbil, boka den redan hemifrån. Det underlättar och du slipper stressa med det på resmålet. 

När det gäller packning se till att packa smart. Se till att packa ner badkläder, laddare och badrumsartiklar i handbagaget i fall om din resväska inte dyker upp på bagebandet. 

Det kan även vara en trygghet att boka av- och ombokningsskydd samt komplettera din hemförsäkring med en reseförsäkring.

27 Apr 2020