Tips på hur du sparar ihop till drömresan

Har du en drömresa du vill åka på, men inga pengar till det? Då kan det vara bra att börja spara. Dock kan det vara skönt att få lite tips och råd på hur du bäst sparar undan de där pengarna. För ibland kan det kännas omöjligt att göra det.

Bra tips att ta till dig

Det du ska börja med, det är att betala av alla skulder och lån du har. Det är annars svårt att spara så mycket. Förvisso är ett litet sparande bättre än inget, men har du inga skulder så kan du lägga mer pengar i ditt sparande.

Sen är det inte fel att se över din ekonomi ordentligt. Det är bra att dels ha en budget, dels ge din ekonomi en detox. Det genom att en period inte använda pengar alls, utöver nödvändiga utgifter som hyra, mat, räkningar så klart. Men låt bli att handla annat!

Det är även smart att spara ihop med vänner. Inte så att ni har ett konto ihop, men att ni sätter ett mål och hjälper sedan varandra att motstå frestelser som att gå ut och äta och slösa pengar på det. Sedan måste det inte heller vara ett och samma mål eller samma resa, men om det är det, så är det ännu roligare att spara ihop.

Du kan även testa att testa lyckan på ett nätcasino, läs mer här, men satsa då bara lite pengar och utnyttja en bonus för att få extra att spela för.

Om du vill spara, men ändå unna dig då och då, så se till att använda olika rabatter på saker du ska göra eller köpa.

Sedan kan du även satsa på att skära ner onödiga köp varje månad och lägga dessa pengar på sparandet. Du kan kanske även skära ner på onödiga prenumerationer, skippa gymkortet och sluta röka.

Se även till att börja laga lite mer mat hemma, skippa att äta ute, samt ta med matlåda till jobbet.

Enklaste sättet att spara, det är att öppna upp ett sparkonto och sedan göra så att det varje månad sparas undan en viss summa automatiskt till det kontot. Du märker då inte av de pengarna på samma sätt, om de direkt då du får lön sparas på ett annat konto.

Tjäna in pengar

Det går även att röja hemma, för att tjäna in lite extra pengar. Du kanske har en massa bra saker i förrådet eller garderoben du inte använder. Då kan du ju sälja av det. Antingen via Blocket, eller Tradera eller en köp- och säljgrupp på FB. Det går även stå på loppis eller så kan du själv ha en på uppfarten till ditt garage.

Annars finns det gott om extra-jobb att satsa på, om du vill få in mer pengar till sparandet till drömresan. Ställ upp som hundvakt, barnvakt, klipp gräs, handla med mera och ta en liten summa för varje tjänst. Allt du får in kan du sedan lägga i ditt sparande.

26 Sep 2020