Upptäck olika kulturer runt om i världen

Vi lever alla i globaliseringens tidsålder. De dagar då människor brukade vara centrerade bara på sin egen kultur är förbi. Nuförtiden har alla en lust att lära sig om olika kulturer. Inte bara det, utan att följa unika kulturers väg öppnar också dörren till utforskning. Så om du älskar att läsa och få mer kunskap om det utbredda utbudet av kulturer runt om i världen, då är du på rätt plats. Så spänn fast dina säkerhetsbälten för vi är alla redo att ta dig med på en lång resa baserat på utsikterna från många kulturer.

Topp 10 kulturer i världen

1. Asiatisk kultur

Ingen kunde förneka det faktum att asiatisk kultur är en av de största kulturerna i hela världen. Med otaliga språk, traditioner, ritualer, språk och konst, är den asiatiska kulturen känd för sin mångfald. Eftersom den asiatiska kontinenten är uppdelad i sex stora delar kan du hitta variationen av alla kulturella element här. Förutom allt detta inkluderar den asiatiska kulturens religion buddhism, kristendom, hinduism, jainism, judendom, shintoism, islam, sikhism, taoism, konfucianism och zoroastrianism.

Huvudspråk

kinesiska, hindi, engelska, ryska, indonesiska, bengaliska och japanska

Konst

Centralasiatisk konst, indisk konst, nomadisk folkkonst, gammal kinesisk konst, kambodjansk konst, balinesisk konst, thailändsk konst, arabisk konst och islamisk konst

Fakta

 • 60 % av världens befolkning tillhör asiatisk kultur
 • Geografiskt är den asiatiska kulturen den största i hela världen

2. Malaysisk kultur

Värdena i respektive kultur omfattar socioekonomiskt välstånd. Mer än så har individerna i Malaysia en odödlig tro på sina andliga metoder. Dessutom är den malaysiska kulturen otroligt rik på konst som skulptur, målning, filmografi och mycket mer.

Arkitekturen i malaysisk kultur är också mycket spridd. Men det mest fantastiska är att alla typer av dess arkitektur relaterar till den historiska aspekten. Kulturens mat har mer variation än du någonsin kan tänka dig. Med andra ord erbjuder den malaysiska kulturen några av de mest fenomenala köken på jorden. Sammantaget kan vi säga att den malaysiska kulturen tar på sig ett levande arv, vilket betyder dess enastående erkännande.

Huvudspråk

Bahasa Melayu, engelska, Iban och tamil

Konst

Snideri, silversmide och vävning.

Fakta

 • Disciplin och hårt arbete är kärnkomponenterna i den malaysiska kulturen
 • Några av de bästa scenkonsten kommer direkt från den malaysiska kulturen
 • Islam är Malaysias officiella religion
 • Världens äldsta tropiska regnskog finns i Malaysia

3. Amerikansk kultur

Här kommer den andra mest kända kulturen i världen, ingen mindre än amerikansk kultur. Ramen för den amerikanska kulturen, som vibrerar med den snabba miljön, kräver att tänka betydelsefullt istället för att vara praktiskt. Den amerikanska kulturen involverar ett antal religioner, raser och etniciteter och har konkurrenskraftiga utsikter och kraftfulla politiska ideologier.

Som helhet är amerikansk kultur en oersättlig kultur som lär ut moralen om oberoende och tillgivenhet till alla andra kulturer.

Huvudspråk

engelska, spanska, franska och tyska

Konst

Bio, komedi, berättande, måleri, arkitektur och skulptur

Fakta

 • Amerikansk kultur trivs med att äta när du är på språng
 • Jämlikhet är grunden för amerikansk kultur
 • Den amerikanska kulturen är fylld med gratis kramar eftersom det är deras sätt att hälsa
 • Att inte blanda sig i någons verksamhet är amerikanernas största flexibilitet

4. Afrikansk kultur

Afrikansk kultur har uppnått en separat identitet för sina olika traditioner, livsstil och språk. Kärnan i denna kultur är att de flesta av stammarna tillhör Afrika. Därför följer kulturen en separat väg av moral, estetik och värderingar. Den afrikanska kulturen lever på strålarna av musik, folkkonst plus skulptur och är mer konstnärlig och mindre politisk. Wodaabes uppvaktningsdans, Hamars tjurhoppning, Mursi läppplattor är de välmående sidorna som stärker den afrikanska kulturens liv.

Abrahamistisk, islam och kristendomen är de framträdande religionerna som effektiviserar kulturens diversifierade perspektiv. Här kan du observera den anmärkningsvärda variationen av vegetariska och icke-vegetariska rätter. Utforskningen av afrikansk kultur verkar också som himmelriket för alla som älskar att utforska det unika med den nigerianska livsstilen.

Huvudspråk

Berber, Yoruba, Arabiska, Igbo, Swahili, Hausa och Amhariska

Konst

Keramik, hällkonst, textilkonst och dans

Fakta

 • Mer än 3 000 stammar bor i Afrika
 • Afrikanska är en av de äldsta kulturerna i världen
 • Det finns ingen plats för lögnare i Afrika
 • Kyskhet före bröllopet är ett måste
 • 2500+ språk finner sin rot i afrikansk kultur

5. Arabisk kultur

Från Arabiska havet till Medelhavet handlar det om arabisk kultur överallt. Med dominansen av den islamiska religionen är den arabiska kulturen en av de mest olika kulturerna du någonsin kan stöta på. Social lojalitet är grunden för denna kultur. Dessutom är den arabiska kulturen känd för sin utbredda övertygelse om att vad som än händer i livet är Guds vilja.

Till skillnad från någon annan kultur spårar den arabiska kulturen den härliga bakgrunden av litterära verk. Mullaqat är en arabisk diktserie som innehåller sju dikter, och den anses vara den heliga konstformen. Inte bara det utan klassisk arabisk musik och dans är också populärt över hela världen. Du kanske har hört talas om Riq; det är ett instrument som fungerar som ryggraden i det arabiska musikarvet. Med andra ord, den arabiska kulturen sprider sederna av självtillit och ömsesidig kärlek bland alla samhällen.

Huvudspråk

egyptiska arabiska, irakiska arabiska, nordafrika arabiska och golfarabiska

Konst

Forntida arabisk arkitektur, litteratur, klassisk arabisk dans

Fakta

 • Den arabiska kulturen är helt tillägnad hederns hjärta
 • Att hålla hand är arabernas sätt
 • I arabisk kultur anses gåvor vara den sötaste gesten
 • Det är obligatoriskt att skapa förtroende innan man startar någon verksamhet enligt arabisk kultur
 • Enligt den arabiska kulturen ska du aldrig klämma dem hårt medan du skakar hand.

6. Storbritanniens kultur

Att ta med något nytt till bordet varje gång är den verkliga kärnan i den brittiska kulturen. Innovation och praktisk livsstil väver samman de ultimata värderingarna i Storbritannien. Du kanske blir förvånad över att veta att orkesterns scenkonst uppfanns enbart av den brittiska kulturen.

I likhet med USA älskar folket i Storbritannien tallrikarna fyllda med fisk, kyckling, snacks, bangers, mos och de flesta obligatoriska en kopp kaffe. Det råder ingen tvekan om att den brittiska kulturen återspeglar kanten av innovation och teknik som gör hela världen till en mer bekväm plats att bo på.

Huvudspråk

engelska, skotska, walesiska gaeliska och irländska

Konst

Teater, arkitektoniska landmärken och bildkonst

Fakta

 • Det finns en tradition att bära skatfjädrar för att visa upp oräddhet
 • Storbritannien fungerar på grundpelarna för punktlighet
 • Till skillnad från andra kulturer lever Storbritannien på afternoon tea
 • Storbritanniens kultur lägger lika stor vikt vid te och kaffe
 • Krediten för att skapa det första frimärket någonsin tillhör Storbritannien

7. Indisk kultur

Nästa på vår lista över världens 10 bästa kulturer vill vi gärna nämna indisk kultur. Den indiska kulturens ärorika historia talar mycket om dess livlighet. Indisk kultur är också den näst mest befolkade kulturen som omsluter en oändlig variation av livsstilar. Samexistensen av olika religioner i Indien stärker dess ställning inför de andra kulturerna.

Dessutom personifierar indisk arkitektur den osannolika touchen av kunglighet. Det är därför de flesta kända monument som Taj Mahal, Red Fort, Qutub Minar endast kommer från Indien. Indianernas starka tro på karmacykeln gör det till en effektfull kultur som erbjuder oändliga goda lektioner att lära av.

Huvudspråk

Hindi, Marathi, Gujarati, Kanada, Malayali, Tamil, Telugu, Assami och Orissi

Konst

Indisk musik och dans, folkkonst, hantverk, målningar och keramik

Fakta

 • Det finns en ritual att klä sig i rött för brudar under indiska bröllop
 • Att äta efterrätter efter måltid är en av de mest populära indiska matvanorna
 • Aghori Sadhus livsmetoder är världsberömda
 • Öronpiercing är en vanlig tradition i Indien
 • Att hälsa människor med Namaste istället för att skaka hand är pärlan i indisk stil

8.  Schweizisk kultur

Är du ett evigt fan av jodling? Tja, du kommer att bli glad att veta att det bara är en gåva från schweiziska kulturen. Från språk till livsstil till värderingar, schweiziska kulturen slutar aldrig att överraska alla. Invånarna i Schweiz är ett proffs på att bygga nya obligationer och är väl bekanta med hantverket att vinna hjärtan. Men mer än så är den holistiska miljön och känslan av att växa tillsammans kulturens riktmärke.

Om du är den som föredrar att prova nya rätter, då är Schweiz platsen för dig. Att erbjuda några av de bästa rätterna i Schweiz matkultur är helt värt det. Just schweiziska kulturens utökade nyanser är symbolen för kulturell överhöghet.

Huvudspråk

franska, tyska, romanska och italienska

Konst

Scenkonst (hip-hop), musik, keramik och tryckkonst

Fakta

 • Det schweiziska utbildningssystemet är genuint överkomligt
 • Om du är i Schweiz kommer ingen att tvinga dig att gifta dig tidigt
 • Enhet är det mest grundläggande elementet i schweizisk kultur
 • Schweiz är känt för innovation och kreativitet
 • Det finns mer än 7000 sjöar i landet

9. Sydkoreansk kultur

I den sydkoreanska kulturen hittar du en perfekt blandning av japanska och kinesiska kulturer. Kulturen är influerad av konfucianismen. Men några av de bästa TV-programmen, filmerna och musiken kommer direkt från Korea. Dessutom kan du enkelt bevittna de färgglada preferenserna i Sydkoreas kläder och matmönster.

Med dominansen av kinesiska och japanska, är Sydkorea den perfekta blandningen av innovation och teknik. Det är därför Korea är fylld av robotarnas förvåning. Inte nog med det utan koreaner föredrar mest snyggt utseende. Följaktligen är den koreanska kulturen en av de stiligaste kulturerna du någonsin kan stöta på. Sammanfattningsvis sprider den sydkoreanska kulturen ordet om ömsesidig förståelse och tillit bland alla.

Huvudspråk

koreanska, engelska, japanska och ryska

Konst

Kalligrafi, musik och keramik

Fakta

 • Sydkoreanska män älskar att sminka sig dagligen
 • Korea följer den jämställda balansen mellan kristendom och buddhism
 • Skydd av familjen är den vackraste aspekten av koreansk kultur
 • Shopaholics-koreanerna föredrar att öppna butiker än restauranger

10. Kinesisk kultur

Den sista kulturen på vår lista är också den äldsta kulturen i världen. Kina är känt för att komma med några av de mest ovanliga traditionerna som en enhetlig uppförandekod. Dessutom är faktorn att ge respekt till de äldre ett stort måste. Ett oväntat faktum om kinesisk kultur är att den röda färgen betyder lycka i landet.

Vi borde alla tacka Kina för att de tog Chow Mein och Manchurian till andra tallrikar. Kina är också extremt noga med sin arbetskultur. Med andra ord, kinesisk kultur framhäver den enastående strukturen hos olika kulturer runt om i världen.

Huvudspråk

Fuzhou, Hokkien-Taiwanesiska, Xiang och Gan

Konst

Broderi och opera

Fakta

 • Kina toppar listan över alla kulturer när det gäller befolkning
 • Mat är livet, det är mantrat för kinesisk kultur
6 Jul 2023